KRISTALLENGIDS VOOR DUMMIES

Met een dikke vette knipoog natuurlijk. Want als er iemand 'dummies' zijn, dan zijn wij dat zelf wel. Er valt nog zo-veel meer over kristallen te leren dan dat we nu al weten. 

Na heel wat vragen over kristallen binnen te hebben gekregen leek het ons leuk om een blog te spenderen over kristallen, de werking ervan en waar ze vandaan komen. Om een mooi overzicht te maken hebben we ook verschillende energie types en krachten toegelicht.

Deze blog is speciaal geschreven voor iedereen die meer wilt weten over kristallen. De kennis hebben wij de afgelopen periode opgedaan uit eigen ervaringen , uit verschillende boeken en websites. Wij hebben alle informatie gebundeld en eigen gemaakt. 

Energie op de juiste golflengte brengen.

Kristallen zijn miljoenen jaren geleden, onder grote druk ontstaan. Kristallen zijn natuurlijke mineralen met een unieke structuur. Instinctief weet je denk ik eigenlijk wel dat die kleurige, mooie stenen iets bijzonders zijn. Maar hoe je ze ook draagt ,neer zet of met welke intentie je de steen uitkiest, het is altijd goed. 

De aarde is vol verandering, vibraties en energie. Ze wordt opgeladen door een vurige bal energie in de kern en een vurige bal energie aan de hemel. Deze energie is overal en niet te missen. Onzichtbaar maar ook voelbaar. Zo is het ook met mensen en eigenlijk met alles. Want alles op de wereld bestaat uit energie en materie. Elk mens, dier, plant of voorwerp vibreert op zijn eigen golflengte. Als je gelukkig bent zend je hoge vibraties uit en als je je niet fijn of helemaal op voelt, lage. Elke kristal heeft haar eigen energie. Deze energie is zo krachtig, dat kristallen een hoge vibratie hebben. Met kristallen kun je dus jouw eigen energie of die van een ruimte op de gewenste golflente brengen. Klinkt best logisch voor zo ver toch? 

Ik hoorde vorige week in een podcast: "Kristallen lossen je problemen niet op. Kristallen zijn een toevoeging en een reminder." Doordat het je vibratie dus op de juiste golflengte brengt, vibreer je zelf ook beter. Hierdoor zal je een betere keuze maken dan als je laag in je energie zit. Ook voel je je gelukkiger als je vibratie op de juiste golflengte zit. 

 

Onze favoriete kristallen op een rij

Bye bye negatieve energie

Agaat
Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. Ze geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam ziel en geest. Agaat is dus niet alleen adembenemend mooi, maar heeft ook een hele krachtige werking. Agaat is niet voor niets de meest verkochte edelsteen in ons assortiment.

Bergkristal
Bergkristal geeft je mega hoge vibraties en een heldere kijk op situaties. Ze reinigt, zuivert en versterkt. Bergkristal is extra bijzonder, omdat ze elke andere steen zal versterken. Ze lost energetische blokkades op en zorgt voor meer balans tussen lichaam en ziel. 

Shungit
Shungit is een helende steen. De steen beschermt je van elektromagnetische straling. Als je de Shungit in huis plaatst, zullen alle negatieve energieën geabsorbeerd worden. Daarnaast is Shungit een krachtige steen met een anti virale werking en dient ze als booster voor je immuun systeem.

Labradoriet
Labradoriet beschermt en haalt ongewenste energie uit je aura. De steen verbetert de energiehuishouding en optimaliseert je aangeboren kwaliteiten. Labradoriet vergroot je bewustzijn, geeft je kracht, zelfvertrouwen, creativiteit, en zorgt ervoor dat je meer in verbinding komt met je intuïtie.

 

Vrouwenenergie stenen

Rozenkwarts
Met haar liefdevolle en zachte energie is rozenkwarts een bijzonder mooie steen voor vrouwen die net even iets meer van zichzelf mogen houden. Omarm je ware zelf en heb jezelf en anderen extra veel lief.

Maansteen
Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke. Het is een belangrijke steen die ondersteunend kan werken bij vruchtbaarheid en de hormonale cyclus. Maansteen helpt vrouwen om hun innerlijke Godin te vinden en vergroot intuïtie en zelfinzicht.

 

Om mee te rocken op je werk of school

Aventurijn
Aventurijn stimuleert creativiteit en helpt je om actie te ondernemen en hiermee je dromen te verwezenlijken. Daarom de perfecte steen om mee te nemen naar school of werk. Tegelijkertijd brengt Aventurijn je stemming in balans en zorgt ze voor kalmte en rust. Hierdoor kun je scherp en zen blijven in stressvolle situaties. Ook handig om te weten is dat Aventurijn je beschermt tegen elkertromagnetische straling van computers en telefoons 

Tijgeroog
Tijgeroog werkt voor innerlijke kracht, gronding, concentratie en zelfvertrouwen. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen. Je begrijpt dus wel waarom tijgeroog zo'n populaire steen is om bij je te dragen op werk of school.

Citrien
Citrien is de steen van overvloed. De steen geeft je meer creativiteit en werkt ook positief op je communicatie skills. Perfect dus in een brainstormsessie of vergadering of juist als je iets wilt creëren. Ze zeggen dat je met Citrien kan dansen van plezier en zwemmen in succes. 

Carneool
Carneool is de steen van levenskracht en vitaliteit. Ze zorgt ervoor dat je het leven accepteert zoals zij zich aandient. Je durft je angsten meer los te laten en je zelfvertrouwen zal vergroot worden. Ook werkt een Carneool aardend en stabiliserend. De perfecte combinatie dus om de boss babe te zijn waarnaar je verlangt. 

 

Om de dag goed mee af te sluiten

Amethist
Amethist geeft je rust, helderheid, kalmte, verdieping en harmonie. De steen zorgt ervoor dat negatieve spanningen en energie neutraliseren. Hierdoor de perfecte steen om de dag mee af te sluiten. Amethist helpt de stilte in jezelf te vinden.

Aragoniet
Aragoniet zet je met beide benen op de grond en helpt je tot rust te komen bij stress. Het is dan ook een hele aardende en kalmerende steen. De steen werkt goed bij mensen die last hebben van overgevoeligheid, innerlijke onrust, spanning of woede. Aragoniet is een bijzondere steen. Ze ondersteunt namelijk bij een helende slaap. Daarom een perfecte steen om je dag mee af te sluiten en haar naast je bed op je nachtkastje te leggen. 

Barnsteen
Barnsteen werkt kalmerend en helend. Barnsteen helpt je om gister achter je te laten en om in het hier en nu te leven. Ook zal ze negativiteit en pijn uit de weg ruimen en geeft je een heldere blik op een situatie. Daarom zal ze goed ondersteunend werken na een drukke en vermoeiende dag vol indrukken.

Hermatoniet
Hermatoniet heeft een reinigende werking, verlost je van negatieve energie en zal je opladen met een zuivere en liefdevolle energie. Hermatoniet geeft je focus en concentratie. Een goede steen om vast te pakken na een drukke dag vol indrukken. Met haar liefdevolle energie brengt ze een hoop liefde en licht in jezelf en je omgeving.

Seleniet
Seleniet is een hele spirituele steen. Ze werkt beschermend en inzicht gevend. Seleniet versterkt contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie. Wij vinden Seleniet een mooie steen om je dag mee af te sluiten, omdat ze zelfreflectie, rust, balans en vrede met je zelf en je omgeving bevordert. Met haar mooie beschermende kracht leggen we dan ook graag Seleniet in onze slaapkamer. 

 

Teveel om op te noemen 

Er zijn natuurlijk nog véél meer kristallen die onder te verdelen zijn in bovenstaande kopjes. Maar voor nu hebben wij ervoor gekozen om alleen de kristallen te kiezen die wij verkopen of hebben verkocht in de webshop. Er komen (na onze vakantie) hele mooie nieuwe stenen en sets aan. Stay tuned!

Alle edelstenen hebben ook allemaal hun eigen positieve werking op het fysieke lichaam. En sommige van bovengenoemde stenen dienen ook goed als kinderstenen. Over beide zullen wij in de toekomst een aparte blog schrijven. 

 

Bron: 'de kristallengids' en 'de kracht van kristallen' in combinatie met eigen ervaring.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd