HOE REINIG IK MIJN EDELSTENEN?

Wanneer je nieuwe edelstenen hebt gekocht dan is het belangrijk om deze direct te reinigen. We hebben het dan niet over een ´soppie´ met alles reiniger. Nee, edelstenen moeten spiritueel gereinigd worden. De reiniging is belangrijk omdat de steen ontdaan moet worden van andermans energie. Het kan namelijk zo zijn dat de steen al door verschillende handen is gegaan voordat hij bij jou terecht kwam. Ook al ziet een steen er dus prachtig uit en voelt hij misschien zelfs goed, zorg dat je hem altijd energetisch reinigt en voorziet van nieuwe energie voordat je hem een plekje in huis geeft of bij je draagt.

Allemaal leuk en aardig zal je denken, maar… hoe doe je dit reinigen dan?
Je hebt verschillende manieren waarop je edelstenen kunt reinigen. Zo kun je je stenen:

✧ In de aarde begraven voor een nacht
✧ Afspoelen onder stromend water ( Let op : Sommige stenen kunnen niet tegen water, indien dit het geval is staat het bij de productbeschrijving beschreven).
✧ Reinigen met de rook van Palo Santo of salie
✧ Een nacht in een Abalone schelp met Hematiet trommelsteentjes leggen zodat ze ontladen van energie.

Nadat je je steen hebt gereinigd is het belangrijk dat hij wordt opgeladen. Op deze manier kan de positieve energie van de steen worden aangevuld. Het opladen van je steen kan ook op verschillende manieren.

Maanlicht is een mooie manier om je stenen in op te laden. Leg je steen binnen of buiten in het licht van de maan neer. Graag wat extra power? Laad je stenen dan op in het licht van volle maan.
Zonlicht is ook een manier waarop je je steen kunt opladen. Leg je steen dan minstens 4 uur in zonlicht. Het nadeel van zonlicht is dat sommige stenen kunnen verkleuren.
✧ Leg je steen in een schaaltje of Abalone schelp met Bergkristal trommelsteentjes. Bergkristal heeft als kracht dat zij andere stenen kan opladen.

Het is goed om het energetisch reinigen en opladen van je stenen regelmatig te herhalen. Sommige mensen maken er een heel reinigingsritueel van. Zeker als je de steen voor een specifiek doel gebruikt is 1 keer per week een goede aanbeveling. Wij zelf gebruiken de trommelsteentjes met Hematiet en Bergkristal om onze stenen mee te reinigen en mee op te laden. Een simpele en snelle manier wat altijd goed werkt. Het reinigen in de aarde is overigens wel een hele leuke manier om samen met je kleintje te doen. De stenen de dag erna opgraven is ook een heus avontuur voor ze :-).

Meestal als je zelf het gevoel krijgt dat je stenen gereinigd moeten worden dan ben jij zelf diegene die behoefte heeft aan reiniging en opladen. Misschien heb je wel meer ontspanning nodig na een drukke periode, of heb je letterlijk een reiniging nodig van negatieve energie die je ergens hebt opgedaan of bij je draagt. Luister naar dit gevoel en reinig naast je stenen ook jezelf regelmatig met bijvoorbeeld Palo Santo of salie. In de volgende blog zullen we onze eigen ervaringen delen over het reinigen van ons zelf met Palo Santo en Salie.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd