Soul Sister Joy, het tweede gezicht achter Spirit Soul Sisters.

Zo fijn dat je op onze pagina terecht bent gekomen. Ik hoop dat we je kunnen inspireren met onze verhalen en dat je zult genieten van onze mooie items net als dat wij dat iedere dag doen. 

Ik ben Joy! 

En in deze blog deel ik een aantal weetjes over mezelf zodat jullie het tweede gezicht achter spirit soul sisters wat beter leren kennen.

Mijn naam zegt het eigenlijk al een beetje.. ik ben een enthousiasteling die heel blij kan worden van eigenlijk een heleboel dingen. Dit is overigens direct een valkuil want ik doe soms veel te veel en voel mijn grenzen daarin niet altijd op tijd aan. 

Je ziet mij meestal vrolijk , ik ken geen ochtend humeur maar kan wel heel chagrijnig worden als ik trek heb en al helemaal als er op t moment zelf geen eten in de buurt is.  ( Even een voorbeeld voor de beeldvorming: Bali , Joy achterop de scooter in de jungle, 40 graden, knorrende maag… je kan wel raden hoe mijn vriend het had, sindsdien gaan er standaard bussen Pringles mee in een rugzak op reis :p )

Het aller liefst ben ik op reis. Avonturen sparen, vrijheid, wel zien waar we belanden, om de zoveel KM een wauw moment beleven en genieten van het in de natuur zijn. Een reis door Australië met de camper staat nog hoog op onze bucketlist.  

☾ Ik kan intens blij worden van een zonsopgang of zonsondergang. Ik voel me zoveel meer mens als de zon schijnt. 

Ik hou van schrijven. Vroeger kalkte ik er hele dagboeken doorheen en nu vind ik het ook fijn om gedachten van me af te schrijven of herinneringen van jazz te noteren. Ik zie bijvoorbeeld Instagram ook als een soort dagboek. Het delen van je gedachten kan ook inspirerend zijn voor anderen. Het inspireren van anderen is iets wat ik graag doe. Middels foto’s , verhalen, recepten, interactie.

Waar ik vroeger altijd van hot naar her vloog en geen rust in mijn reet had ben ik nu ook gewoon graag thuis. Overigens niet voor het huishouden, daar ben ik echt niet voor geschapen. Maar wel gewoon het samen zijn met mijn gezinnetje of alleen met een kop thee op de bank vertoeven daar kan ik echt van genieten. Iedere dag word ik ook ontzettend blij van onze prachtige dochter Jazz ( 1,5). Ik leer iedere dag zoveel van haar. Het moederschap is het mooiste wat er is maar tegelijkertijd ook intens en het meest kwetsbaar. Ik vind het belangrijk om hier pure en oprechte ervaringen over te delen.

Anderen zouden mij omschrijven als : sociaal, ambitieus, creatief, gevoelig, grappig, behulpzaam en een echte doorzetter. Als ik iets graag wil dan ga ik er ook helemaal voor. Ik ben overigens een beelddenker en kan vaak helemaal gevouwen liggen om een grap omdat ik het helemaal voor me zie. 

Ik krijg wel eens de bijnaam Lena Lijstje, ik maak namelijk overal lijstjes voor (en alsnog kan ik dingen vergeten of chaotisch zijn, oeps). 

☾ Ik vind het heerlijk om mezelf mooi te laten maken voor bijv. een fotoshoot of een festival maar eerlijk gezegd heb ik zelf echt twee linker handen en kan ik nog geen eens een vlecht bij mezelf maken. Het liefst spendeer ik mijn dagen dan ook make-up loos met een knot op mijn kop. 

4,5 jaar geleden heb ik mijn hart gevolgd en ben ik voor de liefde naar Noord Holland verhuisd. Alles in me schreeuwde dat ik die keuze moest maken ook al was ik er altijd van overtuigd dat ik nooit ver bij mijn ouders vandaan zou gaan wonen. Sindsdien is mijn intuïtie mijn innerlijk kompas. Het was overigens niet gemakkelijk om hier te aarden maar liefde overwint alles. 

Naast Spirit Soul Sisters werk ik 3 dagen in een Jeugd FACT team van de GGZ. Hier coach ik jongeren om hun eigen kracht terug te vinden en ze naar herstel te begeleiden. Ik krijg er energie van als ik anderen een stapje verder kan en mag helpen al kost de doelgroep me soms ook veel energie. Zeker gezien mijn hoog gevoeligheid. Dit blijft altijd een uitdaging om daar balans in te vinden. Als bijbaan werkte ik vroeger altijd in de horeca en mijn aller eerste echte baan was als kleuterjuf in het onderwijs. 

☾ Ik ben iemand die snel toe is aan verandering en behoefte heeft aan nieuwe prikkels en nieuwe informatie. Zo ben ik nu alweer aan het nadenken over het volgen van een nieuwe opleiding tot holistisch coach om mezelf verder te ontwikkelen. Ook zou ik eens in de zoveel tijd ons hele huis wel een nieuwe look willen geven. 

Muziek. Vroeger stond er iedere dag muziek op thuis. Mijn vader zong en speelde gitaar in een band, mijn broertje speelde ook gitaar en ik speelde vanaf mijn zesde jaar viool. Vanaf jongs af aan danste ik in een demo team met streetdance en hiphop. Al vrij jong struinde ik heel wat festivals af om van muziek te genieten en de hele avond te dansen. Een dag zonder muziek is voor mij een dag niet geleefd.

Sporten is jarenlang een grote passie van me geweest. Ik trainde 5/6 x per week o.a fitness, crossfit en kickboksen. Daarnaast at ik heel clean en prepte ik voor de hele week mijn voeding. Ik was lichtelijk verslaafd aan het fit zijn en draafde er soms misschien zelfs wel in door. Momenteel ben ik het sporten weer aan het oppakken na een lang lichamelijk herstel van mijn onverwachtse stuitbevalling. Een sixpack hoeft van mij niet meer maar ik wil wel shinen in mijn bruidsjurk volgend jaar! 

Ooit zie ik mezelf wel op Ibiza of Bali wonen. Ik merk dat ik dit de laatste tijd steeds sterker voel. Mijn droom is om daar met spirit soul sisters events te organiseren. Coaching, healing, lekker vers eten, verbinden met mooie mensen. Ja.. ik zie het plaatje al een tijdje voor me en blijf lekker verder visualiseren en dromen. Ik geloof namelijk in de wet van aantrekking. 

Over Bali gesproken, ik heb een klein beetje Indisch bloed. En niet alleen de liefde voor lekker eten maar ook de interesse in alternatieve, natuur geneeswijzen is daardoor gewekt. Mijn Indische omaatjes hadden vroeger allerlei kruiden en olietjes in huis. Ik vond het altijd mega interessant. Als ik ergens last van had dan smeerde ze bijv. Cajeputi olie op mijn buik en dan verdween de pijn als sneeuw voor de zon. Mijn overtuiging dat moeder natuur zoveel krachtiger is dan welk medicijn dan ook is hier ontstaan. 

Ik ben eigenlijk vanaf jongs af aan al bezig met spiritualiteit en alternatieve, natuurlijke geneeswijzen. Als kind spaarde ik al edelstenen. Ik kon zo verwonderd raken door de kristal glinsteringen en kleuren, en dat kan ik nog steeds. In mijn pubertijd ging ik regelmatig naar een magnetiseur die door middel van o.a massage negatieve energieën bij me weg kon halen. Ook heb ik fijne ervaringen op gedaan met mediums, readingen, human design, energie healing en kaartleggingen. Het meeste verschil heb ik ervaren na een healing-sessie waarbij mijn lichaam werd gereinigd van blokkades en vorige levens die ik nog bij me droeg qua energie. Ik voelde me na de sessie heel naar maar even later echt herboren en veel meer in verbinding met mezelf! Homeopathie, accupunctuur en etherische oliën hebben ook veel positiefs gebracht voor zowel Jazz als voor mezelf. Vandaar ook dat ik nu zelf de blends maak omdat ik het anderen ook gun om deze ervaringen te beleven.

☾ Ik reinig mezelf en ons huis regelmatig met Palo Santo. Het kalmerende, reinigende effect merk ik snel en de geur van het heilig hout vind ik prettig om in huis te hebben. Mijn vriend noemt me af en toe Eucalypta als ik weer met m'n stokjes sta te zwaaien maar achteraf voelt hij ook het verschil heel sterk.

☾ Vroeger zou ik zeggen.. je kunt mij s'nachts wakker maken voor poffertjes met roomboter en poedersuiker , maar vandaag de dag zeg ik ´ laat me met rust´ mijn slaap is heilig haha. 

Liefs, 

Joy
Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd