Veelgestelde vragen
WAT IS JULLIE RETOURBELEID?
Edelstenen, olie, salie, sieraden en sale-artikelen kunnen helaas niet geretourneerd worden. Maar wij weten ook dat je écht verliefd op een steen moet zijn. Dus als een steen echt niet goed voelt, mag je in overleg met ons hem ruilen voor een steen die wel bij je past. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de retour kosten.
WELKE BETAALMETHODEN ACCEPTEREN JULLIE?
Wij accepteren IDEAL, Creditcard en Afterpay als betaalmethodes. Als je het fijn vindt, kunnen we ook een betaalverzoek sturen.
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EDELSTENEN EN KRISTALLEN?
Veel edelstenen zijn kristallen, maar sommige zijn gesteenten. Edelstenen is dus een verzamelnaam voor kristallen en gesteenten. Daarom gebruiken wij zowel de term edelstenen als kristallen.
HOE REINIG IK MIJN STENEN?
Zie hier onze blog over het reinigen van stenen.
HOE WEET IK WELKE STEEN BIJ MIJ PAST?
Op gevoel! Het is het aller belangrijkst om dichtbij je gevoel te blijven. Maar je selecteert ze natuurlijk ook op hun werking, wat jij op dat moment nodig hebt of fijn vindt om extra te voelen. Bij iedere steen staat de werking uitgelegd. Wil je diepere informatie hierover? Dan kun je het beste een kristallen boekje kopen.
KUN JE EDELSTENEN ALLEEN VAN JE GEBOORTEMAAND DRAGEN OF KOPEN?
Nee! Het is wel heel leuk om een geboortemaand steen te hebben, maar ook stenen uit andere maanden hebben dezelfde en of andere krachtige werking als jouw geboortemaand stenen.
KAN IK MEERDERE STENEN TEGELIJK DRAGEN?
Ja, maar wen eerst aan nieuwe stenen. Zeker als je nog niet heel gevorderd bent in het dragen van stenen, kunnen we aanraden om eerst met één steen te beginnen. De kracht van de stenen kunnen overweldigend en heftig zijn. Maximaal drie stenen tegelijk wordt aangeraden.
HOE GEBRUIK IK ETHERISCHE OLIËN VEILIG?
Pure , etherische oliën zijn een krachtig natuur product waar voorzichtig mee om moet worden gegaan. Bij juist gebruik zijn de oliën zeer veilig en goed voor onze gezondheid. Bij grote hoeveelheden kan het giftig zijn en juist gevaar opleveren voor je gezondheid. Een juist etiket of gebruiksaanwijzing zijn daarom van belang. Voor goed en veilig gebruik is het belangrijk dat je de flesjes olie goed afsluit. Indien dit niet goed gebeurd gaat de kwaliteit van de olie snel achteruit. Als je de olie gebruikt om te verdampen gebruik dan altijd druppels in plaats van scheutjes olie en voorkom dat de damp in je ogen komt. Zorg dat je de etherische olie op een donkere plek bewaard buiten handbereik van kleine kinderen. Indien de olie puur wordt ingeslikt kan dit een chemische ontstekingsreactie geven in het lichaam.
KUN JE ETHERISCHE OLIËN OOK INNEMEN?
Ja, er bestaan een aantal etherische oliën die je inwendig kunt gebruiken, dit staat altijd op het etiket vermeld. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het koken bepaalde specerijen en of kruiden vervangen door etherische olie. Denk hierbij aan basilicum en tijm. Ook kun je een druppel etherische pepermunt olie door je mondwater doen om bijv. je mondhygiëne te verbeteren.
MAG JE ETHERISCHE OLIËN OOK GEBRUIKEN BIJ ZWANGERSCHAP EN/OF BORSTVOEDING?
Ja, maar met grote voorzichtigheid. Er zijn namelijk een aantal oliën die je absoluut niet mag gebruiken tijdens je zwangerschap en of borstvoedingsperiode. Deze oliën zijn schadelijk voor moeder en ongeboren kind en hebben een negatieve invloed op je melkproductie. De oliën die wel gebruikt mogen worden kunnen juist een ontspannende werking hebben waardoor je zwangerschapskwaaltjes kunt minimaliseren en ze een fijn gevoel kunnen geven. In de blog ´ etherische oliën en zwangerschap´ is een lijst opgenomen met daarop de oliën die je wel en niet mag gebruiken.